Pažitka
Název:

Pomalu tažené hovězí kostky na kořenové zelenině pro děti od 7 měsíců

dětská jídla


Pomalu tažené hovězí kostky na kořenové zelenině pro děti od 7 měsíců


Ingredience:
Ingredience:
hovězí kostky (jako na guláš, malým dětem bych volila spíše libovější maso než obligátní kližku)750 g
mrkev2 - 3 ks
petržel1 ks
cibule1 ks
česnek3 stroužky
červené víno (lze nahradit vodou, pokud vaříme pro děti)cca 2 dcl
bobkový list2 ks
nové koření pár kuliček
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Hovězí maso na zelenině můžete udělat dvěma způsoby. Pokud pro dospěláky ke slavnostní večeři, přidáte na podlití dobré červené víno. Jestli si jídlo žádají vaše dítka, podlijeme vodou. V obou případech si pochutnáte.

Hovězí maso v kombinaci s kořenovou zeleninou, to prostě nikdy nezklame. 

V rozpáleném oleji nejdříve zatáhneme maso, po chvíli k němu přihodíme i na kostky nakrájenou zeleninu a krátce společně orestujeme. Poté podlijeme červeným vínem nebo vodou, přidáme koření a na velmi mírném plameni (nejlépe pod bodem varu) necháme táhnout několik hodin. Já jsem vařila asi 6 hodin. Maso poté opatrně vybereme, můžeme i s částí zeleniny, a zbytek zeleniny se šťávou rozmixujeme, dotáhneme solí a pepřem. 

Dětská specifika:
dětem do 1 roku vynecháme koření, stejně jako česnek a cibuli (ty je možno zařadit i dříve než před rokem, ale doporučuju nejdříve vyzkoušet na malém množství) 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno