Název:Pomalu tažené hovězí kostky na kořenové zelenině pro děti od 7 měsíců
dětská jídla
Ingredience:
Ingredience: |
hovězí kostky (jako na guláš, malým dětem bych volila spíše libovější maso než obligátní kližku) | 750 g |
mrkev | 2 - 3 ks |
petržel | 1 ks |
cibule | 1 ks |
česnek | 3 stroužky |
červené víno (lze nahradit vodou, pokud vaříme pro děti) | cca 2 dcl |
bobkový list | 2 ks |
nové koření | pár kuliček |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
olej | dle potřeby |
Postup přípravy:Hovězí maso na zelenině můžete udělat dvěma způsoby. Pokud pro dospěláky ke slavnostní večeři, přidáte na podlití dobré červené víno. Jestli si jídlo žádají vaše dítka, podlijeme vodou. V obou případech si pochutnáte.
Hovězí maso v kombinaci s kořenovou zeleninou, to prostě nikdy nezklame.
V rozpáleném oleji nejdříve zatáhneme maso, po chvíli k němu přihodíme i na kostky nakrájenou zeleninu a krátce společně orestujeme. Poté podlijeme červeným vínem nebo vodou, přidáme koření a na velmi mírném plameni (nejlépe pod bodem varu) necháme táhnout několik hodin. Já jsem
vařila asi 6 hodin. Maso poté opatrně vybereme, můžeme i s částí zeleniny, a zbytek zeleniny se šťávou rozmixujeme, dotáhneme solí a pepřem.
Dětská specifika:
dětem do 1 roku vynecháme koření, stejně jako česnek a cibuli (ty je možno zařadit i dříve než před rokem, ale doporučuju nejdříve vyzkoušet na malém množství)
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Autor:
zavřít okno