Pažitka
Název:

Pomarančovo-čučoriedkový raw cheesecake

raw


Pomarančovo-čučoriedkový raw cheesecake


Ingredience:
Spodná vrstva:
surových orieškov (mandle, kešu, vlašské orechy a pod. - može byť aj mix roznych orieškov)2 šálky
hrozienok1 šálka
soli štipka
Pomarančová vrstva:
kešu orechy3 šálky
čerstvej pomarančovej šťavy3/4 šálky
javorového sirupu1/2 šálky
roztopeného kokosového oleja1/2 šálky
šťava z 1 citronu dle chuti
pomarančová kora dle chuti
soli štipka
Čučuriedková vrstva:
čučoriedok - čerstvých alebo mrazených2 šálky
pomarančovej vrstvy1/4 šálky
Postup přípravy:

Raw recepty začínají být ve spolčenosti milovníků jídla velmi oblíbené, především proto, že si lidé chtějí vychutnat jednotlivé ingredience, tak jak jsou bez dalšího tepelného zpracování.

Na spodnú vrstvu v mixéri rozmixujeme orechy s hrozienkami a zmes natlačíme na dno koláčovej formy. Formu dáme do chladničky, kým si pripravíme ďalšiu vrstvu.

Na pomarančovú vrstvu rozmixujeme všetky prísady okrem pomarančovej kôry tak, aby nám vznikla úplne hladká zmes. Lyžicou vmiešame kôru. 1/4 šálky zmesi si odložíme na čučoriedkovú vrstvu – zvyšok rozotrieme do formy na spodnú vrstvu a dáme znovu do chladničky.

Na čučoriedkovú vrstvu rozmixujeme čučoriedky s odloženou 1/4 šálkou pomarančovej vrstvy dokrémova, ale tak, aby nám zostali kúsky čučoriedok kvôli textúre. Zmes natrieme na pomarančovú vrstvu vo forme a dáme na noc do chladničky.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Zuzana Klestinec (Sue Clash)

    zavřít okno