Pažitka
Název:

Pomazánka Liptauer


Pomazánka Liptauer


Ingredience:
Ingredience:
tvaroh ve vaničce250 g
máslo pokojové teploty100 g
malá cibule1 ks
česnek1 stroužek
kapary v soli1 lžička
velká kyselá okurka1 ks
mletá sladká paprika1/2 lžičky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
petrželka nebo pažitka dle chuti
Postup přípravy:

Minulý víkend jsme strávili krásné chvíle na pikniku s přáteli v Riegrových sadech. Na piknik se hodí všechno, co máte doma: sýry, uzeniny, zelenina, ovoce, pečivo, sladkosti a nejrůznější nápoje ale i pomazánky které vlastnoručně vyrobíte sami doma. Já jsem donesla pomazánku Liptauer podle receptu šéfkuchaře Romana Dolejše z francouzské restaurace La Gare. Protože všem chutnala, bude recept právě na tuto pomazánku ode dneška  na blogu Bistro Sezóna a od teď  si ji můžete připravit doma i Vy. 

Pomazánku si nejlépe připravíte ve šlehací míse pomocí kuchyňského robotu nebo ručním mixerem se šlehacími metlami.

Do mísy vložte tvaroh, máslo, jemně nasekanou cibuli, kapary, rozmačkaný stroužek česneku a na drobno nakrájenou kyselou okurku. Celou směs okořeňte sladkou paprikou, solí a pepřem. Kdo má rád může přidat i trošku mletého kmínu. Nasaďte šlehací metlu na robot a šlehejte, až se všechny suroviny spojí. Ochutnejte a případně ještě dochuťte kořením.

Nakonec můžete přidat posekanou pažitku nebo petrželku. Nejlépe pomazánka chutná s čerstvým kváskovým chlebem. 

Teď už jen zabalit deku a můžete vyrazit na piknik v parku a užívat si poslední letní prázdninové dny.

K pomazánce si dopřejte rajčatový salát třeba s koprem a olivovým olejem.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Martina Kunstovná

    zavřít okno