Pažitka
Název:

Pomazánka s avokádem a Nivou


Pomazánka s avokádem a Nivou


Ingredience:
Ingredience:
zralé avokádo1 ks
Lučina1 kostka
plátek nivycca 1 cm
česnek1 stroužek
smetana1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Ten, kdo příliš neholduje avokádu, nebo ho chce vyzkoušet, měl by ho zakomponovat do nějaké dobré pomazánky. Já jsem si ho oblíbila taky postupně. Když jsem ho prvně ochutnala jen tak samotné kdysi na návštěvě ve Švýcarsku, vůbec mi nechutnalo, připadalo mi jako bláto bez chuti (smích). Má máslovou konzistenci a je opravdu celkem bez chuti, proto se mu i říká zelené máslo. Výborné je v kombinaci třeba s různě připravenými vejci. V pomazánkách s ním můžete dost experimentovat. Takže s chutí do toho, je hodně zdravé.

Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a hmotu vydlabeme lžící do misky. Přidáme Lučinu, nahrubo nastrouhanou nebo nalámanou nivu a smetanu Můžeme vše rozmačkat důkladně vidličkou, pak bude mít pomazánka hrubší strukturu, nebo rozmixovat ponorným mixérem. Nakonec vmícháme rozdrcený česnek, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Pomazánku můžeme použít na pečivo nebo jako dip třeba k zeleninovým hranolkům či silným tyčkám.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno