Pažitka
Název:

Pomazánka s pečenou červenou řepou a ricottou

vegetariánský recept


Pomazánka s pečenou červenou řepou a ricottou


Ingredience:
Ingredience na pomazánku:
červená řepa2 menší bulvy
ricotta / lučina250 g
tymián1/2 lžičky
pepř1 špetka
sůl1 špetka
Na dokončení:
oříšky / semínka dle chuti1 hrst
panenský plivový olej1 lžička
sůl1 špetka
klíčky1 hrstka
ciabatta / bagetky2 ks
Postup přípravy:

Člověk by ani neřekl, že tato pomazánka je pouze z několika surovin. Je totiž naprosto skvělá. Ať už si ji připravíte k večeři nebo pro návštěvu, budete z ní nadšení.

Červenou řepu si omyjeme a zabalíme do alobalu.
Já ji vždycky peču ve své troubě od značky Bosch ve 4D horkém vzduchu na 200 stupňů.
Trvá to hodinu až hodinu a půl (záleží na velikosti řepy). Řepu necháme vychladnout a poté ji oloupeme.
Červenou řepu si nastrouháme najemno, přidáme ricottu, tymián a podle vlastní chuti osolíme a opepříme.
Na pánev si dáme několik kapek olivového oleje, ořechy si zlehka nasekáme a přidáme spolu se sezamem a mákem na pánev.
Zlehka tuto oříškovou směs osolíme a restujeme chvilku do zezlátnutí.
Směs si dáme do misky.
Na pánev si dáme opět několik kapek olivového oleje a opečeme na něm z obou stran na plátky nakrájené ciabatty.
Na ciabatty dáme pomazánku z řepy, ozdobíme klíčky a oříškovou směsí.

Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou Bosch. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno