Pažitka
Název:

Pomazánka z červené čočky


Pomazánka z červené čočky


Ingredience:
Ingredience:
červená čočka500 g
cibule2 ks
lahůdkové tofu250 g
sádlo (olej)1 lžíce
curry koření dle chuti
sůl dle chuti
Sporty chléb Penam dle potřeby
Postup přípravy:

Toto je naprosto fantastická pomazánka i pro ty, kteří se bojí luštěnin. Červená čočka je úžasně jemná a navíc nenadýmá.

Rozpálíme pánev se sádlem a nasypeme nakrájenou cibulku na jemno. Lehce opečeme a přisypeme pokrájené tofu a curry, aby se vše krásně rozvonělo. 

Přidáme čočku a zalijeme cca 1 litrem vody. Osolíme. Za občasného míchání vaříme do vyvaření vody. Trvá to cca 20 minut. 

Pomazánku pak můžeme buď rozmačkat vidličkou a nebo tyčovým mixérem namlít. 

Natřeme na chlebík a můžeme dozdobit pažitkou.

TIP: Výborné je přidat místo části vody smetanu na vaření, či přidat nivu místo soli.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno