Ingredience: | |
červená čočka | 1 šálek |
jarní cibulka | 1 ks |
máslo | 1 plátek |
hořčice | 1 lžička |
česnek | 1 stroužek |
sůl | špetička |
S přípravou tohoto receptu je dobré začít o něco dříve, neboť čočku je potřeba uvařit, nechat zchladnout a i hotovou pomazánku doporučuji nechat aspoň hodinku zatuhnout v lednici. Stojí to ale rozhodně za to, protože je výborná a přitom obsahuje jen pár surovin.
Červenou čočku dáme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím horké vody (měly by to tedy být cca 2 šálky) a 5 minut povaříme. Případnou přebytečnou vodu slijeme a uvařenou čočku necháme vychladnout. Poté ji smícháme s větším oříškem změklého másla, nasekanou jarní cibulkou a česnekem. Přidat můžete i malé množství hořčice a sůl dle chuti. Pečlivě vše promíchejte a nechejte v lednici ztuhnout.
Podrobné info: