Pažitka
Název:

Pomazánka z červené čočky s jarní cibulkou


Pomazánka z červené čočky s jarní cibulkou


Ingredience:
Ingredience:
červená čočka175 g
vejce1 ks
lučina100 g
kyselá okurka1 - 2 ks
jarní cibulka2 ks
lahůdkové droždí2 lžíce
umeocet1 lžička
majoránka1 lžička
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Pomazánky u nás frčí na tisíc a jeden způsob, těm luštěninovým ale teprve přicházím na chuť. A je to příjemná a chutná změna.

Červenou čočku propláchneme ve studené vodě a dáme vařit do osolené vody (trvá to jen pár minut). Uvaříme si vajíčko a mezitím si nakrájíme jarní cibulku a nastrouháme kyselé okurky. Změklou čočku přecedíme a necháme zchladnout. Vychladlé vajíčko si oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme ostatní ingredience a všechno pořádně promícháme. Dochutíme solí a pepřem a dáme vychladit do lednice. Můžeme podávat s nakládanými okurkami.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno