Ingredience: | |
červená řepa | 1 ks |
domácí lučina | 200 g |
bílý jogurt | 2 lžíce |
sůl | dle chuti |
česnek (pro dospělé) | 1 stroužek |
Červená řepa je čím dál tím víc in. Když ji však připravujete pro své děti, máte o to větší radost, že jí vaše rodina zdravě. Nemusí se to přehánět, ale proč se bránit, když to máme rádi. No ne?
Postup je velice jednoduchý. Uvařte či upečte v alobalu červenou řepu (pečeme při 180°C cca 1 hodinu). Jakmile je řepa měkká, necháme ji zchladnout. Poté řepu oloupeme, najemno nastrouháme a vymačkáme z ní šťávu. Přidáme lučinu, jogurt a dosolíme dle chuti, případně pro dospělé přidáme česnek. Na čerstvém pečivu bude tato pomazánka chutnat skvěle.
Podrobné info: