Pažitka
Název:

Pomazánka z červené řepy, slunečnicových semínek a kopru


Pomazánka z červené řepy, slunečnicových semínek a kopru


Ingredience:
Ingredience:
středně velké vařené nebo pečené červené řepy2 ks
na hrubo nastrouhaná mozzarella100 g
slunečnicová semínka2 lžíce
kopr (čerstvý, případně mražený)2 lžíce
Lučina, žervé nebo podobný sýr50 g
sekaná hladkolistá petrželka1 lžíce
worcester1 - 2 lžičky
dijonská hořčice1 lžička
med1 lžička
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Pomazánky jsou vděčné pohoštění, když přijde například nečekaná návštěva. Jsou ale také skvělé jako snídaně, svačina či večeře. 

Řepu oloupeme a na hrubo nastrouháme. Přidáme oba druhy sýrů a pomletá nebo v hmoždíři rozdrcená slunečnicová semínka, která jsme si předem krátce opražili na suché pánvi. 

Promícháme, vsypeme na jemno nasekané bylinky, hořčici, med, worcester, pepř a sůl. Necháme v chladu odležet a podáváme s tmavým nebo světlým pečivem. 

Slunečnici můžeme nahradit vlašskými nebo piniovými oříšky. 

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno