Pažitka
Název:

Pomazánka z divoké pažitky


Pomazánka z divoké pažitky


Ingredience:
Ingredience:
tofu natural200 g
divoká pažitka velký svazek
sůl dle chuti
pepř dle chuti
lahůdkové droždí2 lžíce
olivový olej trochu
citron (šťáva)1/2 ks
Postup přípravy:

Objevili jsme ji s dětmi kousek za domovem ve stráni, kam chodíme společně objevovat. A protože ta naše zahradní potřebuje ještě alespoň týden, dva, aby byla delší a vyplatilo se ji setnout, tak jsme se tam pro ni vrátili. Je poněkud štíhlejší, ale chuť je stená, teď když začíná jaro typicky nejostřejší. Pesto jsem nedávno dělala z brokolice, tak se mi nechtělo. Vypadalo by to, že pořád jíme ty těstoviny, ale dobrý tip pro vás, kdo ne a ne najít na procházkách medvědí česnek (já taky nic). Divoká pažitka roste totiž skoro všude, kamarádka ji našla i na zahradě (ovšemže divoká nádherná vesnická zahrada u lesa).

Tofu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme nasekanou pažitku a ostatní suroviny. Rozmixujeme, ale ne úplně na pastu, jak vám to vyjde.

Skvělá jarní pomazánka! Když nenajdete tolik pažitky, přidejte ještě 1 - 2 stroužky česneku, aby byla pikantní.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno