

| Ingredience: | |
| fazole Pinto v suchém stavu | 200 g |
| červená cibule | 1 ks |
| sterilovaná paprika | 1 vrchovatá lžíce |
| česnek | 1 stroužek |
| olivový olej | 1 lžíce |
| lahůdkové droždí | 1 - 2 lžíce |
| kopřivové pesto | 3 lžičky |
| černá sůl Kala Namak | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
A je tu další souboj s mojí nejméně oblíbenou luštěninou. Tentokrát je to, mně úplně neznámá, fazole Pinto. A musím říct, že výsledek je opět 1:0 pro fazole. Pomazánka je výborná a v kombinaci s kváskovým chlebíkem je to opravdu lahoda veliká.
Fazole si namočíme na 12 hodin, několikrát během té doby vyměníme vodu. Poté, opět v čisté vodě, vaříme fazole do změknutí. To může trvat 1 - 1 a půl hodiny. Po vychladnutí fazolí, smícháme všechny ingredience a rozmixujeme dohladka. Necháme odležet v lednici.
Podrobné info: