Pažitka
Název:

Pomazánka z fazolí Pinto

vegetariánský recept


Pomazánka z fazolí Pinto


Ingredience:
Ingredience:
fazole Pinto v suchém stavu200 g
červená cibule1 ks
sterilovaná paprika1 vrchovatá lžíce
česnek1 stroužek
olivový olej1 lžíce
lahůdkové droždí1 - 2 lžíce
kopřivové pesto3 lžičky
černá sůl Kala Namak dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

A je tu další souboj s mojí nejméně oblíbenou luštěninou. Tentokrát je to, mně úplně neznámá, fazole Pinto. A musím říct, že výsledek je opět 1:0 pro fazole. Pomazánka je výborná a v kombinaci s kváskovým chlebíkem je to opravdu lahoda veliká.

Fazole si namočíme na 12 hodin, několikrát během té doby vyměníme vodu. Poté, opět v čisté vodě, vaříme fazole do změknutí. To může trvat 1 - 1 a půl hodiny. Po vychladnutí fazolí, smícháme všechny ingredience a rozmixujeme dohladka. Necháme odležet v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy10 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno