

| Ingredience: | |
| malá červená řepa | 5 ks |
| křen | 1 lžička |
| česnek | 1 stroužek |
| čerstvý sýr | 4 lžíce |
| pepř | špetka |
| sůl | dle chuti |
| olivový olej | dle potřeby |
| kozí sýr | na ozdobu |
U nás ve školce musíme dětem připravovat i svačinky, takže tentokrát kluci dostali na domácím kváskovém toustu pomazánku z pečené červené řepy lehce ochucenou křenem. Pečením řepa částečně ztratí svoji typickou zemitou chuť a zároveň se odpaří i voda, která je v pomazánce nežádoucí. Spotřebovala jsem poslední řepu ve sklepě a díky křenu a česneku třeba i odehnala nějakého toho bacila.
Oloupanou, na osminky nakrájenou červenou řepu posolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a pečeme do měkka při 200 st. Poté rozmixujeme se sýrem a dochutíme rozetřeným česnekem a na jemno nastrouhaným křenem. Podáváme s kozím sýrem.
Podrobné info: