Pažitka
Název:

Pomazánka z pečené červené řepy, křenu a česneku


Pomazánka z pečené červené řepy, křenu a česneku


Ingredience:
Ingredience:
malá červená řepa5 ks
křen1 lžička
česnek1 stroužek
čerstvý sýr4 lžíce
pepř špetka
sůl dle chuti
olivový olej dle potřeby
kozí sýr na ozdobu
Postup přípravy:

U nás ve školce musíme dětem připravovat i svačinky, takže tentokrát kluci dostali na domácím kváskovém toustu pomazánku z pečené červené řepy lehce ochucenou křenem. Pečením řepa částečně ztratí svoji typickou zemitou chuť a zároveň se odpaří i voda, která je v pomazánce nežádoucí. Spotřebovala jsem poslední řepu ve sklepě a díky křenu a česneku třeba i odehnala nějakého toho bacila.

Oloupanou, na osminky nakrájenou červenou řepu posolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a pečeme do měkka při 200 st. Poté rozmixujeme se sýrem a dochutíme rozetřeným česnekem a na jemno nastrouhaným křenem. Podáváme s kozím sýrem.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Monika Dvořáková

    zavřít okno