

| Ingredience: | |
| větší lilek | 1 ks |
| sezamová pasta / semínka mletá | 2 lžíce |
| česnek | 2 stroužky |
| olivový olej | 2 lžíce |
| citrónová šťáva | 2 lžičky |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
Sezóna lilku ještě neskončila, a proto si dnes uděláme zdravou pomazánku. Hodí se ke grilovanému masu, zelenině i pečivu. Nejlépe chutná s čerstvou ciabattou. Patří k mým oblíbeným.
Předehřejeme troubu na 200 stupňů.
Celý lilek propícháme vidličkou a dáme péct na plech vyložený pečícím papírem do trouby asi na 1/2 hodiny. Pečeme dokud není lilek celý popraskaný, měkký a tmavý.
Po vychladnutí lilek rozpůlíme a lžící vydlabeme dužinu. Spolu se všemi ingrediencemi dužinu rozmixujeme na hladkou kaši. Před podáváním necháme pomazánku aspoň hodinu odležet.
Na pečivu pokapeme pomazánku olivovým olejem a servírujeme.
Přeji Vám doboru chuť!