Pažitka
Název:

Pomazánka z pečeného lososa


Pomazánka z pečeného lososa


Ingredience:
Ingredience:
Lučina200 g
filet lososa (váha syrové ryby i s kůží)180 g
citronová šťáva1 lžíce
jemně pokrájená pažitka hrst
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Pomazánky jsou super a je dobrý mít nějakou v lednici. Na snídani, na svačinu nebo na večeři, hodí se vždycky.

Tahle je (samozřejmě) rychlá a snadná, ale hlavně moc dobrá. Pokud máte rádi rybí pomazánky, určitě ji zkuste, protože je to zase něco jiného než ty tuňákové a sardinkové pořád dokola.

Lososa osolte a upečte. Můžete ho upéct v troubě, na páře nebo opéct na pánvi, jak chcete.

Pečeného lososa nechte vychladnout, sundejte kůži a vidličkou ho rozmačkejte na kousky. 

Přidejte lučinu, citronovou šťávu, pokrájenou pažitku, trošku osolte a opepřete a pomazánku dobře promíchejte. 

TIP: Vždy, když koupím lososa, tak si jeden dva kousky uříznu a dám do mrazáku. Když pak dostaneme chuť na rybí pomazánku, stačí jen sáhnout do mrazáku. 

Poznámka: 

Váha ryby je samozřejmě orientační, a pokud máte kousek o něco větší nebo menší, nice se neděje.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno