Pažitka
Název:

Pomazánka z tuňáka a domácí lučiny


Pomazánka z tuňáka a domácí lučiny


Ingredience:
Ingredience:
domácí lučina6 lžic
vejce uvařené natvrdo2 ks
malý tuňák v oleji1 ks
jarní cibulka1 ks
sardelka dle chuti
hořčice1 lžička
Postup přípravy:

Pomazánek lze vymyslet nespočet druhů. Jsou vděčné a potěší jako snídaně, svačina, večeře, nebo když vás překvapí nečekaná návštěva.

Tuňáka necháme okapat od oleje, rozmačkáme ho vidličkou a přimícháme k domácí lučině. Přidáme pokrájená uvařená vejce, posekanou jarní cibulku, lžičku ostřejší hořčice a špetku sardelky. Prošleháme a podáváme na čerstvém pečivu. Můžeme ozdobit cibulkou, vajíčkem a sardelkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno