Pažitka
Název:

Pomazánka z uzených šprotů a domácí lučiny


Pomazánka z uzených šprotů a domácí lučiny


Ingredience:
Ingredience:
uzené šproty1 balení
domácí lučina2,5 lžíce
šťáva z jednoho citronu dle chuti
petrželka dle chuti
hořčice dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Šproty máme u nás moc rádi. Navíc jsem doma měla i čerstvou domácí lučinu z tvarohu a zakysané smetana, tak jsem se vrhla na přípravu pomazánky.

Šproty rozmačkáme a smícháme s domácí lučinou. Přidáme lžičku hořčicee, šťávu z citronu, sůl, pepř a petrželku. Vše vyšleháme do pěny. Do pomazánky můžeme přidat i uvařené vejce, kyselou okurku a podobně.

Podáváme s celozrnným pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno