Pažitka
Název:

Pomerančová marmeláda z domácí pekárny


Pomerančová marmeláda z domácí pekárny


Ingredience:
Ingredience:
dobře oloupané pomera(dobře proto, že pokud by na nich byly zbytky bílé slupky, byla by marmeláda hořká)750 g
bio pomeranč i s kůrou1 ks
želírovací cukr 4:1250 g
šťáva z citronu1 ks
rum dle chuti
Postup přípravy:

Věděli jste, že si můžete připravit marmeládu i v domácí pekárně? Ano, jde to, tak to zkuste.

Oloupané pomeranče nakrájíme na malé kousky a dáme do nádoby pekárny. Z biopomeranče seškrábneme kůru - pouze oranžovou (nejlépe to jde škrabkou na brambory) pokrájíme na malé nudličky a přidáme k pomerančům. Pak pomeranč doloupeme a pokrájíme k ostatním do pekárny. Zasypeme cukrem a pekárnu zapneme na program "MARMELÁDA". Do hotové marmelády zamícháme citronovou šťávu.

Vymyté skleničky i víčka vypláchneme rumem a naplníme horkou marmeládou. Zavíčkujeme, obrátíme dnem nahoru a necháme vychladnout.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno