

| Ingredience: | |
| máslo | 1 lžíce | 
| hladká mouka | 2 lžíce | 
| pórek | 1 ks | 
| zeleninový vývar | dle potřeby | 
| 30% smetana na vaření | 250 ml | 
| bílý pepř | dle chuti | 
| muškátový oříšek | dle chuti | 
| sůl | dle chuti | 
Dneska jsem dostala chuť na pórkovou polévku s krutonkama na másle, neboli "křupíkama", jak říkají Vendulka s Péťou.
Na másle usmažíme jíšku, do které vložíme ½ množství nakrájeného pórku, který máme k dispozici. Poté zalijeme zeleninovým vývarem (bujónem) a smetanou. Osolíme, okořeníme trochou bílého pepře (nemusí být), přidáme muškátový oříšek a druhou půlku nakrájeného pórku. Necháme provařit a je hotovo. Pokud někdo chce raději pórkový krém, může polévku umixovat ponorným mixérem.
Podrobné info: