Pažitka
Název:

Pórková polévka


Pórková polévka


Ingredience:
Ingredience:
máslo1 lžíce
hladká mouka2 lžíce
pórek1 ks
zeleninový vývar dle potřeby
30% smetana na vaření250 ml
bílý pepř dle chuti
muškátový oříšek dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Dneska jsem dostala chuť na pórkovou polévku s krutonkama na másle, neboli "křupíkama", jak říkají Vendulka s Péťou.

Na másle usmažíme jíšku, do které vložíme ½ množství nakrájeného pórku, který máme k dispozici. Poté zalijeme zeleninovým vývarem (bujónem) a smetanou. Osolíme, okořeníme trochou bílého pepře (nemusí být), přidáme muškátový oříšek a druhou půlku nakrájeného pórku. Necháme provařit a je hotovo. Pokud někdo chce raději pórkový krém, může polévku umixovat ponorným mixérem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno