Pažitka
Název:

Pórková polévka s bílým vínem


Pórková polévka s bílým vínem


Ingredience:
Ingredience:
velká cibule1 ks
česnek1/2 - 1 palice
slunečnicový olej dle potřeby
himalájská sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
pórek2 ks
bramborycca 8 - 10 ks
bílé víno200 ml
zeleninový vývar2 l
rostlinná smetana200 ml
malá cibule1 ks
uzený tempeh1 balení
shoya potřeby
Postup přípravy:

Krém výtečné nevšední chuti. Kluci si jí zamilovali... Místo všelijakých houstiček a krutonů zkuste osmahlý tempeh. Je to přeci jen výživnější a zdravější.

Oloupanou a nakrájenou cibuli s česnekem osmahneme na oleji a přidáme na kostky nakrájené brambory a na kolečka pórek. Osolíme a opepříme. Chvíli opékáme a podlijeme vínem, ještě chvilku vaříme a zalijeme vývarem nebo horkou vodou. Na závěr měkkou zeleninu rozmixujeme a vmícháme do polévky smetanu.

Na oleji osmahneme jednu malou cibuli a na kostičky nakrájený tempeh. Společně s nějakou čerstvou natí nebo klíčky podáváme přímo do talíře. Dochutíme pravou sojovkou.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno