Pažitka
Název:

Pórková polévka s dobromyslí zahuštěná pohankovou krupicí


Pórková polévka s dobromyslí zahuštěná pohankovou krupicí


Ingredience:
Ingredience:
máslo, ghí2 lžíce
velký pórek2 ks
pohanková krupice nebo jiná4 lžíce
horký zeleninový vývar nebo voda2 l
domácí vegeta1 lžíce
dobromysl (oregano)1 lžíce
vejce2 ks
parmazán nebo *kešuparmazán5 lžic
rostlinná smetana200 ml
Postup přípravy:

Poupravená pórková z jednoho italského receptu. Pro dobrou mysl, bezlepková a zahřívací dobrota!

Na tuku orestujeme na kolečka nakrájený pórek. Osolíme, zasypeme krupicí a za stálého míchání krátce opékáme. Zalijeme vývarem, přidáme vegetu a dobromysl, vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Potom polévku odstavíme a vmícháme do ní dobře prošlehanou (ručně) vaječno-parmazánovo-smetanovou směs.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno