

| Ingredience: | |
| máslo | 1 lžíce |
| hladká mouka | 2 lžíce |
| středně velký pórek | 1 ks |
| zeleninový vývar (nebo bujón) | dle potřeby |
| 30% smetana na vaření | 250 ml |
| bílý pepř | dle chuti |
| muškátový oříšek | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
Přemýšlíte, co v týdnu ukuchtit rychlého k véče? U nás doma frčí polévky, které nejen zahřejí, ale i zasytí.
Na másle osmahneme jíšku, do které vložíme ½ množství nakrájeného pórku, který máme k dispozici. Poté zalijeme zeleninovým vývarem (bujónem) a smetanou. Osolíme, okořeníme trochou bílého pepře (nemusí být), přidáme muškátový oříšek a druhou půlku nakrájeného pórku. Necháme provařit a je hotovo. Pokud někdo chce raději pórkový krém, může polévku umixovat ponorným mixérem.
Podrobné info: