Ingredience: | |
pórek | 1 ks |
máslo | 1 lžíce |
mrkev | 2 ks |
brmbory | 3 ks |
cizrna | 1 plechovka |
kokosová smetana | 100 ml |
voda | 1 l |
kurkuma | špetka |
muškátový oříšek | špetka |
sůl | dle chuti |
Hodně lidí se ptá, jestli lze různá jídla vařit i z cizrny v nálevu neboli v plechovce. Ano, lez vařit jak polévky a omáčky, ale dokonce i moučníky. To byste koukali, jak chutná dezert z cizrny, mňam!
Mrkev a brambory si oškrábeme a nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. V hrnci si rozehřejeme lžíci másla, přidáme pórek a cca 3 minuty restujeme. Poté přisypeme mrkev a brambory, zalijeme litrem vody, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny.
Cizrnu si scedíme, a jakmile je zelenina v polévce měkká, polovinu cizrny do ní přisypeme. Vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Poté přilijeme smetanu, okořeníme kurkumou a muškátovým oříškem, případně dosolíme. Do takto hotové polévky přisypeme druhou polovinu cizrny, a vše společně krátce prohřejeme.
Dobrou chuť!