Pažitka
Název:

Portobello s karamelizovanou cibulí, nivou a hruškami


Portobello s karamelizovanou cibulí, nivou a hruškami


Ingredience:
portobello žampion2 ks
cibule (já použila červenou)3 ks
niva kousek
hruška1 ks
hnědý cukr3 lžičky
ocet Balsamico2 lžíce
tymián snítka
sůl špetka
pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Vynikající plněné žampiony s nivou a hruškami.

Žampionům odstraníme nožičky, zevnitř osolíme a posypeme tymiánovými lístky. Trochu je mezi lupeny vmáčkneme. Potřeme olejem a vložíme je pod gril, nejprve lupeny dolů a pak otočíme jako mističku, aby se nám šťáva zachovala uvnitř. Grilujeme doměkka.
Na pánvi si rozpálíme olej, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a asi 5 minut restujeme. Pak posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přilijeme ocet, osolíme a opepříme. Necháme ještě 5 minut zlehka provařit na mírném ohni.
Nivu a hrušku si nakrájíme na přibližně stejně velké kostičky, které vmícháme do cibule a necháme pouze prohřát. Niva by se neměla zcela rozpustit.
Touto směsí naplníme žampiony a podáváme teplé.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno