Pažitka
Název:

Pošírovaná hruška v bílém víně s čajem


Pošírovaná hruška v bílém víně s čajem


Ingredience:
Ingredience:
hruška2 ks
bílé víno (aby byly hrušky potopené) dle potřeby
černý čaj8 sáčků
cukr krupice200 g
hřebíček3 ks
badyán3 ks
celá kůra skořice1 ks
Postup přípravy:

Můžete si dát, jak čerstvou hrušku nebo si sní v kuchyni chutně zatancovat, volba je na vás. Já volím variantu dvě a myslím, že se vyplatilo.

Hrušky oloupeme, seřízneme spodek (aby pěkně stály) a vydlabeme jádřinec. Dáne je do kastrůlku, zalijeme vínem, přidáme cukr a koření. Zahřejeme na teplotu těsně pod bodem varu. Přidáme čaj a držíme v této teplotě dokud hrušky nezměknou. Doba je závislá na tvrdosti hrušek. Pak vyjmeme, necháme okapat na ubrousku a podáváme buď s zmrzlinou, nebo šlehačkou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno