

| Ingredience na těsto: | |
| hladká mouka | 450 g |
| polohrubá mouka | 450 g |
| cukr krupice | 150 g |
| mléko | 150 ml |
| Hera | 225 g |
| máslo | 225 g |
| droždí | 1 ks |
| vejce | 5 ks |
| citronová kůra | 1 lžíce |
| sůl | 1 špetka |
| Maková náplň: | |
| mletý mák | 200 g |
| mléko | 100 g |
| cukr moučka | 150 g |
| povidla | 1 lžíce |
| Rum | 1 panák |
| Tvarohová náplň: | |
| tvaroh měkký | 250 g |
| vanilkový cukr | 1 sáček |
| cukr krupice | 1 lžíce |
| pudingový prášek | 1 ks |
| žloutek | 1 ks |
| Jablečná náplň: | |
| nastrouhaná jablka | 750 g |
| skořicový cukr | 1 sáček |
| cukr krupice | 1 lžíce |
| pudingový sáček | 1 ks |
| Povidlová náplň: | |
| povidla | 440 g |
| rum dle chuti a konzistence | |
| Drobenka: | |
| hrubá mouka | 200 g |
| cukr krupice | 200 g |
| máslo | 100 g |
U nás je tento víkend pouť. A tak nesmí chybět Posvícenské (pouťové) koláčky. A tyto jsou bez kynutí! Sice je potřeba kvásek, ale jedná se o tzv. rychlokynuté koláčky, tedy s těstem se pracuje hned, bez žádného čekání. Jsou krásně vláčné, no prostě jako od babičky.