Ingredience: | |
špaldová mouka + na podsyp | 250 g |
mrkev | 125 g |
kokosový olej | 125 g |
prášek do pečiva | 1/2 ks |
povidla | dle potřeby |
kokosový cukr | na posyp |
Ve středu čekáme veganskou návštěvu, která projevila zájem o mrkvánky. Zapátrala jsem na internetu a vybrala recept podle Brýdové. A aby nebyla ostuda, zadělala jsem rovnou na zkušební várku. Děti mi tentokrát vehementně pomáhaly, takže když pominu moukou zasněženou kuchyň, bylo to téměř bez práce. Celý byt krásně voní a my si cpeme bříška touhle ještě teplou dobrotou.
Rozpustíme olej a rozmixujeme s očištěnou mrkví na hladké pyré.
Přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva a vypracujeme vláčné těsto.
Dáme do lednice lehce ztuhnout (pozn. v originálním receptu je psáno max. 30 minut chladit, já měla v lednici hodinku a ještě by sneslo, takže jsem musela více podsypávat při vyvalování).
Těsto vyválíme na pomoučeném vále, vykrajujeme kolečka, která plníme vždy přibližně jednou kávovou lžičkou hustých (ideálně domácích) povidel, přehneme a okraje pořádně přimáčkneme.
Pečeme na pečícím papíru při 180 stupních dozlatova (mně to trval zhruba 20 minut).
Ještě horké mrkvánky posypeme jemným kokosovým cukrem.
Podrobné info: