Pažitka
Název:

Povidlové mrkvánky


Povidlové mrkvánky


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka + na podsyp250 g
mrkev125 g
kokosový olej125 g
prášek do pečiva1/2 ks
povidla dle potřeby
kokosový cukr na posyp
Postup přípravy:

Ve středu čekáme veganskou návštěvu, která projevila zájem o mrkvánky. Zapátrala jsem na internetu a vybrala recept podle Brýdové. A aby nebyla ostuda, zadělala jsem rovnou na zkušební várku. Děti mi tentokrát vehementně pomáhaly, takže když pominu moukou zasněženou kuchyň, bylo to téměř bez práce. Celý byt krásně voní a my si cpeme bříška touhle ještě teplou dobrotou.

Rozpustíme olej a rozmixujeme s očištěnou mrkví na hladké pyré.

Přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva a vypracujeme vláčné těsto.

Dáme do lednice lehce ztuhnout (pozn. v originálním receptu je psáno max. 30 minut chladit, já měla v lednici hodinku a ještě by sneslo, takže jsem musela více podsypávat při vyvalování).

Těsto vyválíme na pomoučeném vále, vykrajujeme kolečka, která plníme vždy přibližně jednou kávovou lžičkou hustých (ideálně domácích) povidel, přehneme a okraje pořádně přimáčkneme. 

Pečeme na pečícím papíru při 180 stupních dozlatova (mně to trval zhruba 20 minut). 

Ještě horké mrkvánky posypeme jemným kokosovým cukrem.

Podrobné info:
Počet porcí16 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno