

| Ingredience: | |
| mleté vlašské ořechy | 120 g |
| hladká mouka | 150 g |
| moučkový cukr | 100 g |
| máslo pokojové teploty | 100 g |
| mletá skořice | 1/2 kžičky |
| mletý hřebíček | 1/2 lžičky |
| kůra z 1/2 většího citronu | dle chuti |
Moje strašně oblíbený, vláčný pracny s citronovou kůrou! Co jsem živá, vždycky jsem někde ochutnala pracny, co byly tvrdý jak kamen a hořký, páč byly kakaový. A najednou tenhle zázrak, který mě naučila moje kolegyně Kamča. Navíc je to tak rychlý a já myslela, bůhví jaká je s nimi práce.
Suché ingredience smícháme v míse, pak přidáme máslo, vejce a na ploše zpracujeme vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici odpočinout alespoň 6 hodin, ideálně přes noc. Troubu předehřejeme na 180 stupňů, těstem naplníme formičky a uprostřed uděláme malinký důlek. Pečeme zhruba 8 minut, vyndáme a necháme je minutku stát. Ještě teplé vyklepneme, jde to krásně samo. Nakonec je můžeme obalit v domácím vanilkovým cukru, já je mám ale nejradši jen tak.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: