Pažitka
Název:

Pracny s kakaem, skořicí, oříšky a citronovou kůrou


Pracny s kakaem, skořicí, oříšky a citronovou kůrou


Ingredience:
Ingredience:
cukr moučka120 g
žloutek (pro alergiky - 1 bílek)1 ks
mleté oříšky nebo mleté ovesné vločky pro alergiky80 g
skořice1/2 lžičky
nastrouhaná citronová kůra1 lžička
mouka (100 g hladká mouka a 100 g polohrubá mouka)200 g
kakao1 lžíce
Caro - instantní sypká káva1/2 lžíce
cukr moučka + vanilka na obalení
máslo120 g
Postup přípravy:

Pracny. Cukroví, které sice pekařky a kuchařky dokonale znají, však vždycky se od sebe recepty trošku liší. Zkuste tedy tento recept, který si určitě oblíbíte.

Oba druhy mouky s máslem, cukrem, žloutkem, oříšky nebo vločkami, citronovou kůrou, kakaem, Carem a skořicí zpracujeme na hladké těsto a dáme na 2 hodiny do potravinářské folie do chladu (můžeme dát, ale i přes noc do lednice). Opravdu je to lepší. 
Uděláme si malé kousky, které vtlačujeme do formiček a dáme péci na 170 stupňů na cca 7- 10 minut, hlídáme (formičky jsem ale nemastila dopředu a těsto upečené mi samo vypadávalo z formiček, až jsem nestíhala)! Opravdu nemusíte formičky vymazávat, těsto je i tak dost mastné… a je to letos poprvé, co mi šly formičky krásně vyklopit. Manžel je plnil, já je vyklápěla, prostě musí být spolupráce…ale já pak nesmím a nejím, manžel yes:-)

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno