Pažitka
Název:

Převrácená jablečná omeleta


Převrácená jablečná omeleta


Ingredience:
Ingredience:
máslo50 g
cukr krupice2 lžíce
skořice1 lžíce
vejce4 ks
mléko5 lžic
hladká mouka50 g
cukr krupice40 g
jablka dle potřeby
Postup přípravy:

Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem.

Lehká jako pírko, prostě božská…kdybych sama nezkusila, nevěřila bych, že mě tak chuťově osloví.

Na pánev vložte máslo, cukr a skořici a nechte zkaramelizovat (použijte nejlépe pánev která má rukojeť tak, aby šla poté dát do trouby). Nakrájejte na to jablíčka na plátky a nechte trochu rozpéct. Poté nechte vychladnout. 

Mezitím si připravíme těsto ze žloutků, mléka a hladké mouky. Do připravené směsi přidejte vyšlehaný tuhý sníh z bílků a cukru.

Obě připravené směsi smíchejte a vložte na jablíčka. Pečte do růžova na 170°C cca 30 minut. 

Po upečení, ještě teplé překlopte na talíř (před překlopením opatrně nožíkem ořízněte kraje).

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková-Balaštíková

    zavřít okno