Název:Pribiňáčkové koblížky
Ingredience:
Ingredience: |
vanilkový Pribiňáček | 200 g |
celé vejce | 2 ks |
hladká mouka | 165 g |
prášek do pečiva | 1 lžička |
vanilkový cukr | 2 balíčky |
sůl | šptka |
olej | na smažení |
moučkový cukr se skořicí | na obalování |
Postup přípravy:Koblížky jsou prostě evergreen. Letos jsem už zkusila koblihy klasické a pečené, ale zkrátka jsem nemohla odolat dalším. Tentokrát mě zlákala Maryna (www.laskominyodmaryny.cz) a její koblížky z Pribiňáčku. A tak jsem si v pátek nakoupila "krémáky" a dneska jsem se na koblížky vrhla. Bylo to, nevím, proč mě to překvapuje, boží. Koblížci byli rychle připravení, rychle usmažení a tak strašně nadýchaní a dobří, že je prostě musíte taky ochutnat!
Hladkou mouku prosejeme do mísy, přidáme špetku soli, kypřící prášek a vanilkové cukry a promícháme. Do druhé mísy rozbijeme dvě vajíčka, přidáme Pribiňák a metličkou prošleháme do hladka. Mokrou směs postupně vlijeme k suchým surovinám a vypracujeme do hutnějšího těsta.
Mezitím ve vyšším kastrůlku rozpálíme olej a postupně si malou lžičkou namočenou v oleji odkrajujeme kousky těsta. Ty pak v rukách (zase od oleje) tvarujeme do podoby malých koulí, které opatrně vkládáme do oleje a
smažíme dozlatova. Koblížky by po celou dobu smažení měly mít možnost volně plavat a samy se otáčet. Když jsou hotové, vytáhneme je z oleje, osušíme na ubrousku a pak je ještě teplé obalíme ve skořicovém cukru. No a teď už jenom jíme, než nám je sní ti ostatní....
P.S.: Pozor, ať olej, ve kterém koblížky smažíte, není příliš horký. Mohlo by se vám stát, že kuličky budete mít sice krásně zlaté, ale uvnitř zůstanou syrové.
Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy30 min
Autor:
zavřít okno