Pažitka
Název:

Přírodně pečené plněné papriky


Přírodně pečené plněné papriky


Ingredience:
Ingredience:
bílé papriky4 ks
mleté maso750 g
větší cibule2 ks
koření na mletá masa dle chuti
čubrica dle chuti
sladká paprika dle chuti
čerstvá nebo sušená saturejka dle chuti
olej dle potřeby
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Tak jsem si myslela, že ani recept nebudu přidávat, protože to je takový recept, který podle mě musí každý znát, ale spousta z vás ho chtěla, tak jsem tu s ním. Takto pečené papriky s brambory jako přílohou jsou u nás ve velké oblibě. Používám na ně čerstvou nebo sušenou saturejku. A nejen do nich, ale skoro do všech mletých mas. Má úžasnou chuť a výborně se hodí i do pokrmů s rajčaty. Pokud ji máte, určitě ji tam přidejte.

Mleté maso osolíme a smícháme s kořením, posekanou saturejkou a jednou najemno nakrájenou cibulí. Papriky podélně rozpůlíme, stopky tam necháme, aby nám náplň nepadala ven, a odstraníme semena a bílá žebra.
Druhou cibuli orestujeme v pekáčku na oleji nebo másle. Pokud budete používat zapékací misku, která není vhodná na sporák, orestujte si cibuli na pánvi. Půlky paprik naplníme směsí, je lepší si jí udělat trochu víc a zbytek se potom naklade do pekáčku mezi. Papriky poklademe na cibuli a mezi ně dáme zbytek směsi. Podlijeme trochou vody, přiklopíme a vložíme do trouby na 220°C. Po půlhodině odkryjeme a ještě chvilku dopékáme.
Papriky půlím ze dvou důvodů. Zaprvé se maso pěkně opeče, nežli v naplněných celých paprikách a za druhé maso pouští šťávu k cibuli a vznikne výborný sosík. Hlavně, prosím, k masu nepřidávejte rýži, jak je někdo zvyklý do plněných paprik dávat, sem opravdu ne! 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno