

| Ingredience: | |
| krkovička | 2 plátky | 
| sůl | špetka | 
| pepř (popř. směs pepřů či oblíbené koření na grilovaná masa) | špetka | 
| Remuláda: | |
| Celer | 1/4 ks | 
| hrubozrnná hořčice | 1 lžíce | 
| majonéza | 2 lžíce | 
| vařený žloutek | 1 ks | 
| malá kyselá okurka | 1 ks | 
| šťáva z půlky citronu | dle chuti | 
| petrželka a mladé celerové lístky | dle chuti | 
| sůl | dle chuti | 
Kousek krkovičky vyvážíme dobrou a zdravou přílohou z celeru, kterou jsem odkoukala od J.Olivera.
Nejprve připravíme remuládu. Celer nakrájíme na velmi jemné nudličky, já používám škrabku na zeleninu k tomu určenou (od Tescomy) nebo můžeme nahrubo nastrouhat. Zakápneme citronovou šťávou, aby nám celer nezhnědl. Smícháme majonézu s hořčicí a utřeným žloutkem, přistrouháme najmeno okurku a smícháme s celerem. Nakonec přidáme posekanou petrželku a celerové lístky. Necháme uležet v lednici.
Krkovici osolíme, opepříme a opečeme pozvolna na rozpáleném oleji.
Podrobné info: