Pažitka
Název:

Přírodní krkovička s celerovou remuládou


Přírodní krkovička s celerovou remuládou


Ingredience:
Ingredience:
krkovička2 plátky
sůl špetka
pepř (popř. směs pepřů či oblíbené koření na grilovaná masa) špetka
Remuláda:
Celer1/4 ks
hrubozrnná hořčice1 lžíce
majonéza2 lžíce
vařený žloutek1 ks
malá kyselá okurka1 ks
šťáva z půlky citronu dle chuti
petrželka a mladé celerové lístky dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Kousek krkovičky vyvážíme dobrou a zdravou přílohou z celeru, kterou jsem odkoukala od J.Olivera.

Nejprve připravíme remuládu. Celer nakrájíme na velmi jemné nudličky, já používám škrabku na zeleninu k tomu určenou (od Tescomy) nebo můžeme nahrubo nastrouhat. Zakápneme citronovou šťávou, aby nám celer nezhnědl. Smícháme majonézu s hořčicí a utřeným žloutkem, přistrouháme najmeno okurku a smícháme s celerem. Nakonec přidáme posekanou petrželku a celerové lístky. Necháme uležet v lednici.

Krkovici osolíme, opepříme a opečeme pozvolna na rozpáleném oleji.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno