Pažitka
Název:

Propadlá pudinková buchta s jahodami


Propadlá pudinková buchta s jahodami


Ingredience:
Těsto:
polohrubá mouka250 g
cukr moučka250 g
kypřící prášek1/2 sáčku
vejce (žloutky-sníh z bílků)4 ks
vanilkový cukr1 ks
olej10 ml
vlažná voda100 ml
kakao3 pol-lžíce
jahody (klidně mražené)
Na pudink:
mléko750 ml
vanilkový pudink2 ks
moučkový cukr3 pol.lžíce
Na potření:
smetana na šlehání + ztužovač (nemusí být)1 ks
krémová zakysaná smetana2 ks
vanilkový cukr1 ks
Postup přípravy:

Buchta pěti barev, která je nejen vláčná, ale velice chutná.

Všechny ingredience kromě kakaa vymícháme v hladké těsto.
Pudink uvaříme dohusta.
Opatrně do těsta vmícháme sníh a rozdělíme na poloviny. Do jedné vmícháme kakao. Světlé těsto vylijeme na papírem vyložený vyšší plech a tmavé těsto na něj lžící nepravidelně poházíme. Totéž uděláme i s horkým pudinkem. Jahody také rozprostřeme po celém plechu.
Dáme péct do trouby vyhřáté na 180C přibližně na 40 minut. Poté vyjmeme a necháme zcela vychladnout.

Rychlé, barevné, chutné :-)

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno