

| vepřový palec | 250 g |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| Marináda | |
| olej | 2 lžíce |
| ocet balsamiko nebo červený vinný ocet | 1 lžíce |
| celý římský kmín | 1 lžička |
| malá chilli paprička | 1 ks |
| drcený pepř | 1 lžička |
| posekaná čerstvá hladkolistá petrželka | svazek |
| tymiánové lístky | 1 lžička |
| sůl | špetka |
| Ingredience: |
Inspirovala mě omáčka chimichurri, ovšem tam patří ještě fenyklová semínka a ta já nerada. A tak to chimichurri nazývat ani nebudu. Omáčku (marinádu) lze použít i na hovězí steak.
Nejprve připravíme marinádu ze všech uvedených surovin kromě římského kmínu, ten nejprve zlehka opečeme na pánvi, aby se rozvoněl. Pak přidáme i ten.
Maso nakrájíme na silnější plátky, cca 3cm, a napícháme je těsně vedle sebe řeznou plochou nahoru. Osolíme, opepříme. Opečeme z obou stran na grilovací pánvi nebo na grilu potřeném olejem. Ihned po opečení vložíme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou, obrátíme, aby se vše dobře obalilo. Zakryjeme a necháme 4 minuty odpočívat a natáhnout chutě.