Pažitka
Název:

Propíchnutý palec marinovaný až po grilování


Propíchnutý palec marinovaný až po grilování


Ingredience:
vepřový palec250 g
sůl špetka
pepř špetka
Marináda
olej2 lžíce
ocet balsamiko nebo červený vinný ocet1 lžíce
celý římský kmín1 lžička
malá chilli paprička1 ks
drcený pepř1 lžička
posekaná čerstvá hladkolistá petrželka svazek
tymiánové lístky1 lžička
sůl špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Inspirovala mě omáčka chimichurri, ovšem tam patří ještě fenyklová semínka a ta já nerada. A tak to chimichurri nazývat ani nebudu. Omáčku (marinádu) lze použít i na hovězí steak.

Nejprve připravíme marinádu ze všech uvedených surovin kromě římského kmínu, ten nejprve zlehka opečeme na pánvi, aby se rozvoněl. Pak přidáme i ten.
Maso nakrájíme na silnější plátky, cca 3cm, a napícháme je těsně vedle sebe řeznou plochou nahoru. Osolíme, opepříme. Opečeme z obou stran na grilovací pánvi nebo na grilu potřeném olejem. Ihned po opečení vložíme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou, obrátíme, aby se vše dobře obalilo. Zakryjeme a necháme 4 minuty odpočívat a natáhnout chutě.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno