Pažitka
Název:

Provensálská krůtí stehna na bramborách


Provensálská krůtí stehna na bramborách


Ingredience:
Ingredience:
krůtí stehna2 ks
velké brambory6 ks
olivový olej + na vymazání2 lžíce
citronová šťáva2 lžíce
hořčice1 lžíce
med1 lžíce
provensálské koření1 lžička
česnek3 stroužky
sůl dle chuti
bílý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Pomalu pečená krůtí stehna bych nominovala na ideální, nejen předvánoční oběd. Dělá se sám, v jednom pekáčku a krásně provoní celý byt. 

Pekáč vytřeme olivovým olejem a vložíme do něj nasolená krůtí stehna. Vedle v misce si smícháme ostatní ingredience na marinádu - olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, med, provensálské koření, bílý pepř a půl hrnku vody. Stehna ještě poklademe plátky česneku a přelijeme namíchanou marinádou. Pečeme na 160 stupňů, asi 2 a půl hodiny. V průběhu pečení můžeme stehna otočit, případně ještě trochu podlít. Na poslední půl hodinu přidáme nakrájené brambory na měsíčky, které poklademe kolem krůtích stehen a dopečeme. Ať vám chutná!

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno