Pažitka
Název:

Prso z domácího kuřátka na pomerančích a zázvoru s libečkovým kuskusem


Prso z domácího kuřátka na pomerančích a zázvoru s libečkovým kuskusem


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa s kostí2 ks
pomeranč1 ks
zázvorcca 3 cm
koriandr1 lžíce
máslo kousek
sůl dle chuti
kuskus dle potřeby
libeček5 lístků
Postup přípravy:

Tento recept mě napadl u výroby pečeného čaje, kde jsem použila některé suroviny a dostala tak chuť využít je trošku netradičně.

Nejprve si nasolíme kuře a pod kůži strčíme kousek másla a okořeníme mletým koriandrem. Následně oloupeme pomeranč a zázvor. Pomeranč nakrájíme na kolečka a zázvor na malé kostičky a vložíme do pekáčku pod kuře. To podlijeme a vložíme do vyhřáté trouby na 180 st. pečeme asi hodinu a půl. Během pečení pravidelně poléváme. První hodinu pečeme pod alobalem, který na druhou část pečení sundáme a zapracujeme tak na kůrčičce. Jako přílohu jsem zvolila kuskus, který uvaříte dle návodu na obalu a vodu, ve které se bude vařit osolte a dejte do ní libeček. Ten kuskus úžasně ochutí a ovoní. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Veronika Davidová

    zavřít okno