

| Ingredience: | |
| filet ze pstruha lososovitého (á 150 g) | 4 porce |
| kešu oříšky | 80 g |
| rozmarýn | 2 snítky |
| tymián | 5 snítek |
| citron | 1/2 ks |
| kudrnka | hrst |
| růžová sůl | dle chuti |
| řepkový olej | dle potřeby |
| velké brambory | 4 ks |
| čerstvý špenát | 60 g |
| cibule | 1/2 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| Ghí | 2 lžíce |
Když jsme dnes ráno vyráželi vítat ptačí zpěv, vůbec jsem neměla páru, co budu vařit. Naštěstí bylo v plánu ještě nakoupit, a tak nějak se oběd vyrýsoval sám.
Kešu oříšky, kudrnku, lístky rozmarýnu a tymiánu a šťávu z půlky citronu nahrubo umixujeme, až vznikne jakási drobenka. Porce pstruha osolíme a navrch rozprostřeme ořechovou směs. Lehce přitlačíme. Zastříkneme olejem a pečeme v troubě na pečícím papíru při 200 stupních 15 minut.
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a scedíme. Nadrobno pokrájenou cibuli a česnek zpěníme na lžíci oleje, přidáme natrhaný špenát a necháme ho zavadnout. Trvá to asi 5 minut. Uvařené brambory rozmačkáme, přidáme k nim špenát a ghí, zamícháme a dle chuti dosolíme.