Pažitka
Název:

Pstruh na grilu s paprikovo šalotkovým špízem


Pstruh na grilu s paprikovo šalotkovým špízem


Ingredience:
Ingredience:
pstruh lososovitý (vykuchaný)2 ks
bylinkové máslocca 4 - 6 plátků
libeček svazek
limetk1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olivový olej dle potřeby
červená paprika dle potřeby
žlutá paprika dle potřeby
zelená paprika dle potřeby
šalotka2 ks
Postup přípravy:

K létu grilování prostě patří a i když už se pomalu blíží ke konci, je potřeba využít každého hezkého dne. Tento recept není o žádné velké gastronomii, ale o skvělé souhře chutí. Tato podoba a úprava ryb u nás při grilování jednoznačně vítězí.

Nejprve si omyjeme, vykrojíme papriky. Ty si pak nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy a přidáme k nim oloupanou šalotku na měsíčky. Zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme a necháme stranou. Rybu si opláchneme, vysušíme a nasolíme a opepříme. Do vnitřku ryby pak poklademe libeček (svazek rozdělíme na dva díly), poté plátky bylinkového másla a do každé ryby tak dvě až tři kolečka limetky. Rybu pak dáme do mřížky na ryby a na grilu ogrilujeme. Papriky se šalotkou pak na střídačku napícháme na špejle (pokud jsou dřevěné, doporučuji na chvíli namočit do vody) a také grilujeme.

Rybu pak před podáváním ještě pokapeme limetkou a dáme na ni plátek bylinkového másla. Podáváme pak společně rybu a paprikový špíz. Pokud nám počasí na grilování nepřeje je možné tento recept připravit i doma na grilovací pánvi.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno