Pažitka
Název:

Pstruh s křenovou kůrkou


Pstruh s křenovou kůrkou


Ingredience:
pstruh2 ks
středně velká cibule2 ks
prosetá strouhanka4 lžíce
jemně nastrouhaný křen3 - 4 lžíce
citron1 ks
olivový olej4 lžíce
máslo kousek
sůl dle chuti
Ingredience:
Postup přípravy:

Křupavý pstruh s chutí křenu, neodolatelná kombinace.

Očištěné pstruhy omyjeme, osušíme a zevnitř i z venku osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Dáme odležet.

Cibuli nakrájíme na kolečka, osolíme jí a dáme osmažit na pánev s olivovým olejem. Smažíme dozlatova. Asi 1/3 cibule si dáme stranou. Do zbytku přisypeme strouhanku a křen. Vše spolu promícháme. Směs rozdělíme na čtvrtiny.

Vnitřek pstruhů potřeme máslem a do každého pstruha dáme čtvrtinu směsi (jako nádivku).

Pstruhy vložíme do máslem vymazaného pekáčku a na každého pstruha položíme pár kousků másla. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 30 minut. Po této době vyndáme a na každého pstruha dáme zbývající čtvrtinu směsi. Na směs poklademe odloženou osmaženou cibuli a pokapeme rozpuštěným máslem. Vše vrátíme do trouby a dopečeme dokřupava.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno