Pažitka
Název:

Pstruh ve smetanové omáčce s rukolou, hráškový kuskus


Pstruh ve smetanové omáčce s rukolou, hráškový kuskus


Ingredience:
Ingredience:
pstruh2 filety
rukola hrst
malá cibulka1 ks
česnek2 stroužky
smetana na šlehání150 ml
sůl dle chuti
kuskus100 g
hrášek2 hrsti
vývar120 ml
Postup přípravy:

Včerejší nákup po 14 dnech stál za to. Manžel po 30min v sekci ovoce/zelenina vypadal na infarkt a to ještě netušil, že se to protáhne na pěknou hodinku v supermarketu. Nicméně největší radost mi udělala akce v úseku chlazených ryb, kde jsem dobrých 15min přemýšlela, jestli vzít lososa, pstruha, tmavou nebo světlou tresku. Nakonec zvítězil pstruh, a protože filety jsem z něho ještě nepřipravovala, opět jsem si zaexperimentovala.

Do pekáčku dáme nadrobno pokrájenou cibulku, česnek, hrst rukoly a osolené filety. Podlijeme smetanou a pečeme při 200st 20min. Vyjmeme pstruha, omáčku rozmixujeme, dochutíme solí a necháme zredukovat asi ještě 5min na požadovanou konzistenci. Během pečení si připravíme přílohu. Do misky nasypeme kuskus, zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a necháme vstřebat všechnu tekutinu. Trvá to asi 5min. Poté přidáme uvařený hrášek a promícháme, popř. dosolíme

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno