Pažitka
Název:

Pstruzi pečení v troubě


Pstruzi pečení v troubě


Ingredience:
Ingredience:
pstruh4 ks
máslo16 plátků
citron2 ks
citronová šťáva dle chuti
blinky dle chuti
drcený kmín dle chuti
hrubozrnná mořská sůl dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Jednoduchý recept na přípravu pstruhů. Stačí pouze omýt, vykuchat, ochutit a vložit do trouby, která všechnu práci odvede za nás. Poté už si stačí jen užít tu skvělou chuť.

Pstruhy omyjeme, vykucháme, dobře osolíme a okmínujeme na povrchu i uvnitř.
Na plech poklademe plátky másla a na ně pstruhy položíme (díky tomu nebudou klouzat).
Každému pstruhovi dáme do bříška dva plátky másla, 3 kolečka citrónu a čerstvé bylinky, pokud jsou, pokud nejsou, tak zaměnit, jako já dnes sušenými.Pstruhy pokapeme citrónovou šťávou a posypeme mořskou hrubozrnnou solí.
Pstruhy pečeme 15-20 minut v předehřáté troubě na 180°C, dokud nepůjde maso snadno oddělit od páteře vidličkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno