Pažitka
Název:

Pudingová roláda


Pudingová roláda


Ingredience:
Těsto:
žloutky4 ks
cukr4 lžíce
polohrubá mouka4 lžíce
bílky utřené v tuhý sníh4 ks
Náplň:
mléko500 ml
cukr krupice6 lžic
čokoládový pudingový prášek2 ks
holandské kakao CARLA Chocolate2 lžíce
máslo250 g
cukrářská poleva mléčná CARLA Chocolate na ozdobení
Postup přípravy:

Včera jsme měli rodinnou oslavu, tak jsem na ní upekla dětem na přání pudingovou roládu, kterou zbožňují. Nechtělo se mi ji nijak zdobit, takže jsem jí jen „učesala vidličkou“ a na závěr pocákala mléčnou polevou.

Utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mouku a ručně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na pečící papír potřený olejem a pečeme na 180°C do růžova. Počkáme pár minut, aby z rolády odešla vařící pára a poté ještě teplou roládu stočíme i s papírem a necháme vychladnout.

Do mléka dáme 2 lžíce cukru, pudingy a uvaříme hustý puding. Máslo vyšleháme se 4 lžícemi cukru a 2 lžícemi kakaa. Pak postupně přidáváme vychladlý puding. Po vychladnutí upečené rolády, ji roztočíme, potřeme náplní, zatočíme (postupně při stáčení sundáváme pečící papír) a náplní potřeme celou roládu. Nakonec již jen dle fantazie ozdobíme a můžeme servírovat.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno