Pažitka
Název:

Pudinková peřina


Pudinková peřina


Ingredience:
Těsto:
vejce4 ks
třtinový cukr150 g
kefírové mléko150 ml
olej100 ml
jedlá soda1 balíček
polohrubá mouka200 g
karob3 lžíce
Pudink:
plnotučné mléko750 ml
vanilkový pudink s pravou vanilkou2 balení
vanilková cukr2 lžíce
Dále budete potřebovat:
zakysaná smetana2 kelímky
kakao na posypání
kokos na vysypání formy
Postup přípravy:

Hned jak jsem u Vendy viděla recept na tento moučník, řekla jsem si, že ho rozhodně musím také udělat a nebyla bych to já, kdybych si recept aspoň trošku nepoupravila. Během asi 10 minut jsem si 3x přidala, takže s klidem můžu doporučit.

Nejprve si vyšleháme ze žloutků a cukru světlou pěnu, do které následně přidáme zbylé ingredience (krom bílků) a vyšleháme krásně hladké těsto. Do těsta následně jemně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech, který jsme si předem vymazali a vysypali kokosem. Mezitím jsme si uvařili pudink a ten ještě horký nalijeme cik cak na těsto v plechu. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut. Na horký moučník rozetřeme zakysanou smetanu a pocukrujeme kakaem. 

Inspirovala jsem se receptem od Venduly Špetlíkové ZDE.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Veronika Davidová

    zavřít okno