Pažitka
Název:

Pudinkové řezy


Pudinkové řezy


Ingredience:
Na korpus:
vejce6 ks
cukr6 lžic
polohrubá mouka6 lžic
čokoládový prášek4 lžíce
kakao4 lžíce
prášek do pečiva1 balíček
vanilkový cukr1 balíček
olej1 kelímek
mléko1 kelímek
Vanilková náplň:
vanilkový pudink2 balíčky
mléko900 ml
cukr6 lžic
máslo150 g
Čokoládová náplň:
čokoládový pudink2 balíčky
mléko800 ml
cukr6 lžic
máslo100 g
čokoládové penízky na ozdobu
granátové jablko na ozdobu
Postup přípravy:

Pokud si chcete získat děti nějakou to dobrotou, můžete zkusit právě tento dezert. Docela bych sázela, že přistoupí i na úklid svého pokoje, aby si mohly jeden kousíček uloupit. Ke všemu vypadá opravdu lákavě, co říkáte?

Nejprve si uděláme korpus. Vajíčka rozdělíme na žloutky a bílky. V míse si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Pak přimícháme metličkou olej, mléko a vařečkou zamícháme. Přidáme mouku s kypřícím práškem, kakaem a čokoládovým práškem. Vymícháme v krásné hustější těsto. Bílky vyšleháme a opatrně vmícháme sníh do hmoty. Vymažeme pekáček a vysypeme, vlijeme těsto a upečeme. Pečeme na 180°C asi 25 minut. Po vychladnutí vykrajovačem jádřinců vykrajujeme kolečka. Jde to i vařečkou. Hezky jedno kolečko vedle druhého. Připravíme si pudinky dle návodu a do teplého pudinku přidáme máslo. Vanilkový pudink nalijeme do dírek a na povrch. Necháme ztuhnout a pak na něj nalijeme čokoládový taktéž stejným postupem připravený. Z jablka vyjmeme jadýrka a hojně posypeme vršek. Můžeme přidat i pár čokoládových peciček. Necháme ztuhnout nejlépe do druhého dne.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno