Pažitka
Název:

Punčová roláda


Punčová roláda


Ingredience:
Těsto (dva pláty):
vejce2 x 4 ks
cukr krupice2 x 4 lžíce
polohrubá mouk2 x 4 lžíce
vanilkový cukr2 ks
Punčový rozvar:
voda1/4 l
cukr krupice50 g
rum2 lžíce
punčové aroma pár kapek
potravinářské barvivo dle potřeby
Cukrová poleva:
cukr moučka300 g
horká voda2 lžíce
rum2 lžíce
Dále budete potřebovat:
pikantní marmeláda (rybízová, ostružinová, jahodová) dle chuti
čokoládová poleva dle chuti
Postup přípravy:

Můj manžel miluje punčák. Jednou jsme mu už punčový dort k narozkám upekla, ale tentokrát připravuji na oslavu jiný dortík a tak jsem přemýšlela, jak mu udělat radost, abychom neměli doma na oslavě dortíky. Brouzdala jsem na netu, přemýšlela jsem o punčových řezech, ale oslovila mě punčová roláda. Recept byl teda trochu jiný, ale upravila jsem jej a vznikla z toho tato božská punčová roláda, která je velmi jednoduchá na přípravu a zvládne ji úplně každý!

Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C a připravíme si dva plechy, které vyložíme pečícím papírem, který vymažeme tukem. Poté si utřeme žloutky s cukrem krupice a vanilkovým cukrem do pěn, přidáme mouku a ručně vmícháme tuhý sníh z bílků. 

Těsto rozdělíme na plechy, rozetřeme a dáme péci na 180°C do růžova.

Zatím, co se nám korpusy na roládu pečou, si připravíme rozvar. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme cukr, rum, punčové aroma a mícháme, dokud se nám cukr nerozpustí. Nakonec přidáme potravinářské barvivo.

Ihned po upečení korpusů jeden piškotový plát potřeme marmeládou a přiklopíme druhým plátem, který pomocí mašlovačky potřeme připraveným punčovým rozvarem, poté marmeládou a zatočíme do rolády. Roládu přesuneme na tác spojem dolů.

Potom si připravíme polevu, z moučkového cukru, horké vody a rumu. Roládu polevou polijeme a necháme ztuhnout v lednici. Nakonec si rozehřejeme cukrářskou polevu v sáčku CARLA Chocolate, ustřihneme roh a ozdobíme, dle vlastní fantazie.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno